Uke 25-26

Kort sagt. Danica kom til avtalt tid, men ga desverre ikke den store vakfesten jeg hadde håpet på. Flotte spinnerfall, samt ymse døgnfluer og vårfluer begge ukene. Men hvor er ørreten ? Det vil si, jeg observerte flere stykker, men de vaket en gang vært 30 minutt eller mer nå og da. Ingen steady fisk. Harr og sik derimot var litt mere villige, men også disse var det lite fart i med tanke på hvor bra insektsliv det har vært. Det har blitt en del fisk, men ingen spesielle ørreter å skrive hjem om. Var forsåvidt heldig å fikk kroket ett par flotte, hvor den ene røyk etter ett bra utras og den andre ble kroket for dårlig. Bomdro selvfølgelig ett par også :( Om disse hadde ligget i håven, hadde sesongen vært reddet. Men det er fortsatt en stund til isen legger seg. nedenfor noen bilder fra uke 25 og 26.

Med ungene på fiske

Det begynner virkelig å skje ting på elva nå og tempraturen ble lørdag den 04.06.16 målt til 11 grader. Denne helga tilbrakte jeg tid med familien, så jeg tok med Lucas på 10 år og Sander på 8, ut for å hjelpe de med å få fisk på tørrflua. Gutta begynner så smått å lære seg å kaste. Lucas fanget sin første fisk helt aleine, mens Sander fikk litt hjelp. Gutta er ivrige, så de lærer fort. Utrolig artig å se de lykkes med å fange fisk. Nedenfor ser du noen bilder fra helga.

Om kun få dager reiser jeg på tur å blir borte noen dager på fiske :) Årets høydepunkt er nært, så det blir meget spennende å se hva denne sesongen vil bringe. Vil i mellom slagene prøve å få oppdatert her på siden. Bilder vil også bli lagt ut på instagram.

5 dagers fiske

Kom hjem i dag etter 5 dager med fiske. Været har vært relativt greit med gode klekkinger. Harren er den som har dominert mest og med en og annen ørret innimellom. De største fiskene var meget vanskelig å finne. Noen har vist seg, så jeg vet de er på plass :) Om ikke lenge starter Danica å klekke, da vil nok de større fiskene vise seg oftere å bli mere steady. Nedenfor er bilde av de 2 fineste fiskene jeg fikk disse dagene. Ørret på 1,1 og 1,2 kg. Jeg er superfornøyd :) Reiser på tur igjen om 4 dager.

Skitt fiske!

 

2016 er igang

Nå er det en stund siden sist jeg skrev på denne siden. Men nå som fiskesesongen er igang, så vil det forhåpentligvis være noe å skrive om :)

Jeg var ute forrige helg å kikket på elva igjen. Det er nå ca 3 uker siden isen gikk på elva. Lørdag 7 mai var det 17 grader i lufta og bra med steinfluer i diverse størrelser å se. Heldigvis var det en og annen fisk som hadde kommet igang, så det var bare å lade stanga og gi de ett forsøk. Uansett størrelse på fisk så tidlig i sesongen, så er det magisk å se de går opp på tørt. Like stas er det også hver gang å få den første på tørt. Det ble 2 stk i håven, mistet 2 og bom i tilsaget på en. Fiskesesongen 2016 er igang :)