God start på sesongen

Begynte fisket tidligere i Mai rett etter at isen ble borte. Det har blitt 6 turer i mai på skogsvann rundt om. Blitt landet 17 ørreter fra 4-6 hg, dette er jeg selvfølgelig veldig fornøyd med. De fleste har blitt tatt på mygg, men også noen på Vespertina. Sist men ikke minst, ørret nr 18 på stillevann i mai, ble tatt på en liten mygg imitasjon.

Oppdaget fisken beitende forsiktig på mygg langs kanten. Fikk sneket meg ned forsiktig for å observere den. Ørreten gikk å beitet tett opp mot land. Den beveget seg i ett strekke på ca 5 meter. Frem og tilbake, men var jamt oppe slik at jeg kunne følge hvilken retning den gikk. Enkelte av vakene var avslørende, dette var en flott fisk ! Pulsen og nervene begynte å stige da jeg bestemte meg for å legge ut flua. Nå har jeg sjansen !  La flua ca 1 meter fra land. Jeg lot den ligge der i håp om at fisken skulle komme. Flua begynte sakte å drive inn mot gresset ved land,, så jeg tenkte her må jeg trekke forsiktig inn før den fester seg i gresset. I det jeg begynner å bevege litt på flua så kommer en solid kjeft opp og tar flua. Yes ! Tilslaget sitter perfekt :-)

Effektivt jobber jeg med fisken for å få landet den fort slik at jeg ikke sliter den ut mere enn nødvendig. Nå må jeg bare håpe at fisken er kroket bra så jeg ikke mister den. Får den etter hvert inn mot land og en kamerat hjelper meg med å håve den. Mclean håven med sin vekt stopper på 2,1 Kg :-) Stor stas og helt klart en av de gromme fiskene som skriver seg inn i trofèe boka.